Dagprogramma skûtsjesilen (ca. 10 uur)

‘s Ochtends wordt u in Hotel Galamadammen ontvangen met koffie of thee en een heerlijk stuk Friese oranjekoek. Vervolgens loopt u samen met de schipper en zijn maatje naar de kade van het hotel om aan boord te stappen van het skûtsje. De schipper zal enige uitleg geven over het skûtsje en drinkt met u op een behouden vaart.

Via Stavoren vaart u over het IJsselmeer, langs Hindeloopen naar Workum. Tijdens de tocht is er een overheerlijke lunch aan boord van verse broodjes. Ook zullen er diverse versnaperingen, zoals frisdrank, bier, Beerenburg en een schippers bittergarnituur voor u aanwezig zijn.

Onder leiding van de ervaren schipper en zijn maatje mag u ook zelf zeilen. Gaat u echter liever alleen genieten, dan kan dat natuurlijk ook; werken aan boord mag, maar hoeft niet!

In Workum is er even tijd om te passagieren, een terrasje te pakken of cultuur op te snuiven in het Jopie Huisman museum. Via het Heegermeer en de Fluessen arriveert u aan het einde van de middag weer bij Hotel Galamadammen voor een borrel. Hierna wordt een overheerlijk hoofdgerecht geserveerd.

Prijs:
Vanaf € 52,50 per persoon voor de ontvangst, catering aan boord en het hoofdgerecht. 
De huur voor een wedstrijdskûtsje bedraagt € 708,50.

Maximaal 12 opstappers per schip.