Omgeving

Hotel Galamadammen is uniek gelegen te midden van twee Friese meren, de Fluessen en de Morra, en ligt op steenworp afstand van diverse Elfstedenstadjes. Zo kunt u Stavoren, Hindeloopen, Sneek, Workum en Sloten aandoen of heerlijk genieten van een wandeling door de Gaasterlandse bossen.

Bezoek één van de vele musea, pretparken en bezienswaardigheden in de omgeving of breng een dagje door in een van de nabij gelegen steden.

See you in 2018!

Leeuwarden Culturele Hoofdstad

Vakantie vieren in eigen land was nog nooit zo’n goed idee, want in 2018 is Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa. Met meer dan 100 programmaonderdelen laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd.

Een betere toekomst

Stel je open voor het onbekende, word verrast door het mysterieuze en ervaar zelf wat het grootste evenement in de Friese geschiedenis betekent. 2018 wordt niet alleen een feest, maar ook een stap naar een betere toekomst. Friezen, Nederlanders en Europeanen steken met lef de handen uit de mouwen en werken aan issues die belangrijk zijn voor toekomstige generaties.

Een jaar vol oeh’s en aah’s

Op 26 en 27 januari 2018 start het Culturele Hoofdstadjaar met een spetterende opening in de provincie. Het Fries Museum eert Mata Hari en M.C. Escher, beiden afkomstig uit Leeuwarden, met een tentoonstelling van internationale allure. Ruim honderd Friese paarden schitteren in een sprookjesachtig theaterspektakel.

Reusachtig prachtig

In Harlingen meren indrukwekkende zeilschepen aan tijdens een literaire editie van The
Tallships Races en met de komst van de Reuzen van Royal de Luxe beleeft Nederland een primeur: de Franse Reuzen waren nooit eerder in ons land te zien. 11Fountains bezorgt Friesland een permanente Elfstedentocht.

Dus zorg dat je erbij bent. See you in 2018.

Programma Culturele Hoofdstad 2018